• Пт. Вер 25th, 2020

Тvoemisto.tv продовжує серію публікацій в межах проєкту «Підтримка українського …

Сер 29, 2020

Тvoemisto.tv продовжує серію публікацій в межах проєкту «Підтримка українського бізнесу в час кризи».
Вижити підприємцям у час коронавірусної кризи непросто, а ще й ресторанам та кафе у центрі міста, де конкуренція за туриста і відвідувача завжди була вирішальною. Є на вулиці Вірменській коктейль-бар Sino Experimental, де готують локальні напої і де до 10% від виручки з коктейлів йде на озеленення міста. Тvoemisto.tv довідувалося, як заклад пережив карантин і що вигадав нового, аби не закритися після двох місяців паузи.
👉Власник закладу Андрій Осипчук сім років прожив за кордоном, працював у різноманітних ресторанах та коктейль-барах. У липні минулого року вони з дружиною повернулися до Львова і почали працювати над відкриттям свого закладу, шукати можливості, щоб залишитися в Україні.
Андрій каже, що у нас коктейльна культура не дуже розвинена, тоді як іноземці дуже чітко знають, чого вони хочуть, в якому бокалі і яка має бути при цьому подача. Також у нас, до речі, є певні стереотипи, до прикладу – поділу стаканів та бокалів на чоловічі і жіночі.
Врешті Андрій Осипчук вирішив створити щось своє, виключно локальне.
«Сіно» відкрили 1-го листопада минулого року. І коли, здавалось би, заклад якраз набирав обертів, його закрили через карантин. На два місяці. Це було викликом, зізнається Андрій, хоча він розумів, що коронавірус затягнеться. І навіть зараз, чесно зізнається, очікує на другу хвилю епідемії та, відповідно, карантинних обмежень.
«Ми потрохи відживаємо. Карантин вдарив по усіх неочікувано і всі наші плани обрушилися в один момент. Я був впевнений, що це надовго, тож ми вивезли із бару все і країну фактично «закрили» на 2-3 місяці. Довелося експериментувати, вигадувати щось нове. І те, що ми одразу акцентувати увагу не на туристах, і те, що ми використовували локальні продукти, нам допомогло», – розповідає Андрій.
✔️Продовження читайте на Tvoemisto.tv.