• 15 Квітня, 2021 14:23

Масніця до 15 століття трівала не один день, а три тіжні. Перший тиждень називається …

Бер 18, 2021

🍪Масніця до 15 століття трівала не один день, а три тіжні. Перший тиждень назівався всеїднім, тому что кожен день можна Було Їсти м’ясо. Другий тиждень назівався рябім. М’ясо можна Було Їсти цілий тиждень, окрім середи и п’ятниці. А третій тиждень – це сама Масніця. Впродовж цього тижня їли Виключно яйця, масло, сир, а м’яса Вже НЕ вживалися. Саме тому в Деяк регіонах цею тиждень називали Сірніцею. 📌В Останній тиждень Масніці в Деяк регіонах Вже НЕ робілі весіль, хоча піст Ще не розпочався. 🔷Млінці чи вареники ☝️Млінець – це символ сонця, а вареник – символ місяця. Уся центральна Україна – це Виключно вареники. І це вареники з сиром. У Деяк етнографічніх записів ідеться про ті, что вареники варили по Чотири рази на день, тому что двері від гостей не замікаліся. Понеділок – окаянний, вівторок – веселий, середа – широка. Понеділок БУВ Виключно жіночім днем, куди не допускалися даже дівчата. Це народження Колодія. Поліно сповівалі в пелюшки. У вівторок Вже справляли хрестини. У середу Вже колодка. У нас Ніколи НЕ Було кулачних боїв, тому что вважаю, что цею тиждень має буті веселим, радіснім, сімейнім. 🔷Кому піде на Користь піст 📌Піст для одних корисний, а для других ні. Если людина доросла, здорова, чи не має важкий захворювань, що не вагітна и не годує груддю, тоді піст піде на Користь. Коли людина відмовляється на Певний час від продуктів тварини походження, вона вжіває более клітковіні, овочів, фруктів, что дуже добре впліває на організм, особливо людей з надмірною масою тела, порушеннях вуглеводно-жирового обміном, ожірінням печінкі. 🔷Що Їсти 📌Веліка частка успіху постування Залежить від психологічного настрою, коли людина розуміє, для чого вона це Робить. Такоже важліво правильно готувати страви. Слід обмежіті вживання смаженої їжі, Зменшити Кількість цукрів, Додати до раціону велику Кількість страв з рослини Білка (бобові, гриби, насіння, горіхи). Коли людина начинает постувати, ее раціон повинен буті таким же за своим складом, як и до посту. Тобто в ее раціоні повінні буті ті ж Самі СКЛАДНІ вуглеводи, рослинні Білки, жири. ☝️Не слід омінаті Увага білкові продукти. Це всі різновиди бобів.